fbpx

Uudised

Keskuse sihtkapitali juht Michael Pärt rõhutas eratoetajate tähtsust kultuurile

14.06.2024

Arvo Pärdi Keskuse Sihtkapital kutsus 10. ja 11. juunil Arvo Pärdi Keskusesse toetajad, ettevõtjad, muusikud ja riigi esindajad, et anda oma panus Arvo Pärdi loomingulise pärandi hoidmiseks. Oleme äärmiselt tänulikud, et toetusüritust austasid oma kohalolekuga ka Eesti president Alar Karis ja proua Sirje Karis, president Toomas Hendrik Ilves ning kultuuriminister Heidy Purga.

Kahepäevase sündmuse keskmes oli Arvo Pärdi muusika, mille tähtsusest laiemas kultuurikontekstis rääkisid dirigent Tõnu Kaljuste ja Kultuuriministeeriumi välissuhete osakonna nõunik Madli-Liis Parts, modereeris Joonas Hellerma. Pärdi vokaalteoseid esitas ansambel Vox Clamantis Jaan-Eik Tulve juhatusel ning helilooja loomingu konteksti avas Kristina Kõrver Arvo Pärdi Keskusest.

Suur rõõm oli Laulasmaal taas tervitada keskuse arhitekte Enrique Sobejanot ja Fuensanta Nietot, kes mõtestasid vestluses Joonas Hellermaga arhitektuuri olemust.

President Alar Karis rõhutas toetusõhtusöögil peetud sõnavõtus Arvo Pärdi pärandi hoidmise olulisust Eesti kultuuris ning nimetas keskust Eesti üheks oluliseks visiitkaardiks.

„Kõik, kes on Arvo Pärdi muusikaga kokku puutunud, on saanud inimestena rikkamaks ja puhtamaks. See ei jäta kedagi puudutamata ega mõjutamata. See juhib meie tähelepanu elu põhiväärtustele ja põhitõdedele,“ sõnas president Karis.

Arvo Pärdi Keskuse Sihtkapitali tegevjuht Michael Pärt tõi välja eratoetajate tähtsuse kultuuri rahastamisel: „Kultuuri ei kanna edasi ainult loojad, läbi aegade on kultuuri elujõulisuse tagajaks olnud heategijad, tänu kelle toetusele saab kunst elada ja õitseda. Olen südamest tänulik kõigile, kes aitavad kaasa Arvo Pärdi pärandi edasikandmisele.“

Toetusõhtusöögi erikülaline oli maailmakuulus laulja ja laulukirjutaja Sting, kes esitas koos Dominic Milleri (kitarr) ja Chris Maasiga (cajon) oma loomingut. Arvo Pärdi teos „Silouan’s Song“ kõlas Vanalinna Hariduskolleegiumi keelpilliorkestri esituses Rasmus Puuri juhatusel.

2021. aastal asutatud Arvo Pärdi Keskuse Sihtkapitali põhitegevus on koguda annetusi Arvo Pärdi muusikalise pärandi hoidmiseks ning kasvatada sihtkapitali fondi investeerimise teel. Sihtkapitali eesmärk on toetada Arvo Pärdi Keskuse tegevust.

Tähelepanu! 11. ja 18. oktoobril on keskus külastajatele suletud. Vabandame ebamugavuste pärast!

Uudiskiri